Over mij

Lisette Lievense

Ik ben Lisette Lievense en woon in Ouderkerk aan de Amstel samen met Bas en onze twee dochters Eva en Lize. Ik ben leefstijlcoach, verpleegkundige en eigenaar van Lievense Leefstijlcoaching.

In mijn vrije tijd ga ik graag naar buiten om een frisse neus te halen tijdens een mooie wandeling. Sporten is voor mij een manier om mijn hoofd leeg te maken en mijn conditie op peil te houden. 

Daarnaast lees ik graag een boek, kijk ik graag een serie op Netflix of sta ik in de keuken om nieuwe bakrecepten uit te proberen met mijn dochters.

Ik word blij van het strand en het ruisen van de zee. Dit doe ik dan het liefste in Zeeland waar ik ben geboren en ben opgegroeid. Wanneer ik mijn familie in Zeeland bezoek ga ik
altijd even naar het strand, wat voor weer het ook is!

Waarom leefstijlcoach

Ik heb ruim 15 jaar als intensive care verpleegkundige gewerkt in het VUMC te Amsterdam. Naast mijn werk als IC-verpleegkundige was ik ook actief als Peer Supporter. Ik ving dan collega's binnen het ziekenhuis op na ingrijpende gebeurtenissen. 

In mijn werk als verpleegkundige werd ik dagelijks geconfronteerd met de gevolgen van leefstijlgerelateerde gezondheidsproblemen. De categorie patiënten die op de intensive care terecht kwamen tijdens de corona pandemie waren veelal mensen met overgewicht, hart- en vaatziekten en diabetes.
Dat was voor mij de trigger om mij meer te gaan richten op de preventie in de zorg en ben ik de opleiding tot leefstijlcoach aan de Academie voor Leefstijl en Gezondheid gaan volgen. Ik weet uit ervaring dat een gezondere leefstijl ervoor zorgt dat je leven meer in balans is met meer energie en meer zelfvertrouwen.

Sinds juni 2022 ben ik gecertificeerd leefstijlcoach en heb ik Lievense Leefstijlcoaching opgericht. Ik bied de gecombineerde leefstijlinterventie met het programma CooL aan in Ouderkerk aan de Amstel. Ik heb mij daarnaast verder gespecialiseerd in ACT en leefstijl en heb daarvoor trainingen gevolgd bij Dr. Heidi Stiegelis. ACT helpt je een bewust en waardevol leven te leiden, door je te leren omgaan met onaangename gevoelens, een gezonde afstand te nemen van negatieve gedachten(Acceptance), remmingen weg te nemen en je te richten op wat echt belangrijk is in je leven(Commitment). Ik ben ervan overtuigt dat je je leefstijl duurzaam gaat veranderen wanneer je gaat werken aan blijvende gedragsverandering door het maken van bewuste keuzes in plaats van leven volgens een lijstje wat je wel en niet mag of vastgelegde adviezen.
Ik wil mijn kennis, ervaring, passie, empathie en positiviteit  gaan inzetten om anderen te begeleiden naar een gezondere leefstijl. Dat jij doelen gaat stellen die gebaseerd zijn op je persoonlijke waarden, zodat wat jij gaat doen er ook echt toe doet!
Neem contact mij op
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram